Hjem |  Tjenester |  Mindful Eating |  Forskning |  Om Oss |  Kontakt |  Lydfiler

Mindfuleating

Mindful Eating handler om å bevisstgjøre forholdet vårt til mat og alt som påvirker vår måte å spise på. Målet er at hver gang du spiser skal du være bevisst på hvorfor du spiser, hva du spiser og hvordan du spiser det. En bevisst måte å spise på hjelper deg til å endre uønskede måter å spise på, men også til å bli mer bevisst når du spiser og lære deg å virkelig nyte den maten som du velger å spise.

Vi flytter fokuset fra hva du skal spise til hvorfor du spiser. Det finnes ingen regler for hva du ikke kan spise, men i stedet kommer du til å trene på å lytte til kroppens signaler og lytte til hva den trenger. Gjennom dette kan du ta en naturlig kontroll over spisingen.
Mindful Eating er en kombinasjon av kognitiv atferdsterapi og mindfulness.

Kognitiv atferdsterapi er en forskningsbasert behandlingsmetode der du arbeider med å forandre tanker, følelser og atferd som ikke er velfungerende.
Mindfulness er utviklet av professor Jon Kabat-Zinn og han beskriver mindfulness slik: "Mindfulness er å være bevisst nærværende i nået, uten å vurdere eller dømme det vi opplever. Mindfulness handler om å se det som er. Mindfulness erstatter fornektelse og forvrengning med klarhet og aksept, noe som leder til visdom og bedre valg."

På Mindful Eating kursene vil vi bl.a utforske hvilke mønster du har rundt disse temaene:
- Hvorfor spiser du mer enn du egentlig vil?
- Hva er det suget etter søtsaker eller annet egentlig prøver å fortelle deg?
- Hvorfor klarer du ikke slutte å småspise?
- Hvorfor spiser du når du er alene eller når du er sammen med venner?
- Hvorfor spiser du når du er lei deg, sint eller glad?

Gjennom Mindful Eating vil du oppnå en kropp som er mer sunn og som forblir sunn. Der du og kroppen din er på lag, gjennom en respekt og medfølelse for deg selv og kroppen din.